Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Az aranygaluska és a somlói "szerelemgyereke" - Prosit Étterem és Bár

2021. szeptember 07. - A_csendes_többség_tagja

Egy kirándulás részeként tértünk be ebbe az étterembe, ami jó helyen található a tatai Öreg-tó partján, s csak ennyi.

prosit4.jpg

Házi somlóiként szerepel az étlapon, s az biztos hogy nem a klasszikus recept lett elővéve. Ez még nem lenne baj, de a dezign elemek és az ízek összhatása sem sikerült számomra értelmezhetőre.

Az adag megfelelő méretű, nem nagy és nem is kicsi. (Csak komment, hogy mint desszert, ez volt a 3 fogás közül a legnagyobb.)

A zöld levelet nem tudom más ételen sem értelmezni, egy édességen aztán főleg nem. Számomra a minden fogásnál megjelenő, piros díszítés is furcsa volt, bár tudom, én vagyok elmaradott, bocsánat is ezért.

prosit2.jpg

A hab mérete is rendben, az íze, hát olyan "semmi érdekes". A csokiöntet is megfelelőnek tűnt. Az első megdöbbenés a tésztánál ért, mivel elsőre nem tudtam hova tenni, aztán - partneri segítséggel - beugrott az aranygaluska. Aranygaluska tészta volt az alap, ami önmagában a dió miatt még nagyon nem is lenne gond, de itt nagyon dominált és elvált a többi résztől.

A kakaós tészta mellett egy szürkés, kicsit folyós állagú rész alkotta a galuskát, feledhető összhatással.

Házi receptként biztos sokakat meg tud nyerni magának ez a desszert, sajnos én nem leszek ezek között.

Jó somlóizást!

Ár:1290 Ft

Értékelés: 4/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://somloiteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr316679864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása