Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Valami pozitivum - A Szűcs Fogadója

2021. július 23. - A_csendes_többség_tagja

A Szadán található étterem igen közkedvelt, nem csak a környékbelieknek. Ide nem ajánlatos asztalfoglalás nélkül beállítani.Ez felállított egy mércét is, amit - ahogy lentebb olvasható - meg is ugrott az étterem.

Már a kihozott somlói is biztató volt: akkora az adag, ami elvárható egy záró fogástól.

szucs5.jpg

A csokiöntet sötét és érezhetően étcsokis. Jó pont. A hab tömény, arányos mennyiségű és szintén nem édes, nem látott "hozzáadott cukrot".

Bár a fénykép nem a legjobban sikerült - azok az átkozott fényviszonyok -, de talán átjön a tészta/galuska rész állaga, ami jó volt. Az egyes rétegek ízei elkülönültek, de együtt jó összhatást nyújtottak. Én elfogadtam volna több kakaós részt is, de ez nem volt zavaró.

szucs2.jpg

A konyha hírnevéhez méltó volt ez a somlói, főként azzal emelkedett a kedvencek közé, hogy nem volt igazán édes. Pont annyi "édesség" volt benne, amennyi még nem teszi íztelenné az egészet. És így jó.

Jó somlóizást!

Ár: 890 Ft

Értékelés 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://somloiteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7616631686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyerafidesz 2021.07.25. 06:33:21

Évek óta járok oda. Csak üres gyomorral érdemes menni, mert egyszerűen nem lehet megenni azt a mennyiséget amit felszolgálnak. Ráadásul baromi jó a konyhájuk.
süti beállítások módosítása