Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Így túl édes ez az élet / étel - Stég Pizzéria és Étterem, Tihany

2023. augusztus 31. - A_csendes_többség_tagja

Egy esősebb napon tértünk be ebbe az étterembe. A somlóit nemcsak az étlap, de a szokásos krétás felírás is hírdette.

img_0381.jpeg

A tányér megérkezése után még nem sejtettem a retőzködő cukor mennyiségét, bár az egyértelmű volt, hogy nagy az adaga, a csokit spórolósan, a habot viszont bőven mérték.

img_0383.jpeg

A csoki kevés és édes volt. A hab sok és még édesebb, ami erős negatívum volt számomra. A tészta rétegei megvoltak rendben, sajnos még a habnál is édesebbek. A cukor erősen túl volt tolva.

img_0384.jpeg

Olyan édes érzés maradt a számban, ami sokáig nem tűnt el. Nem ízek, csak az édesség. Biztosan sokaknak bejön ez az erősen cukrozott verzió, én nem tartozom ezek közé, néha a kevesebb több. Sajnos ez is beleillik abba a trendbe, amely a desszertekre valami feltétlenül édes fogásként tekint. Ennek nem kellene így lennie, sokhelyen a desszert, egy az étkezést lezáró fogásként jelenik meg, sokszor sósabb fogással (pl. sajtválogatás), vagy egy egyszerűbb gyümölcstállal.

Jó somlóizást!

Ár: 1890 Ft

Értékelés: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://somloiteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5118204913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása