Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Egy "királynéi" somlói - Erzsébet Királyné Étterem és Kávéház

2021. augusztus 23. - A_csendes_többség_tagja

A gödöllői étterem a város központjában található, most első alkalommal látogattunk ide, egy születésnapot megünnepelendő.

erzsebet5.jpg

Művészien elhelyezve a tálon érkezett a megfelelő - nem nagy - adag. Ami rögtön feltűnt, hogy a csokiszósszal itt is nagyon óvatosan bántak. Jó kérdés, miért? Pedig ízre jónak tűnt, de ilyen mennyiségben bántóan értékelhetetlen.

A "galuska" rész külcsínre is tocsogós tűnt, és valóban az volt. A 3 réteg meg volt, de az állag nagyon "érdekes", ez talán a képeken is jól átjön. Be volt áztatva aromába. Érdekes módon ez még elment volna, de az elfogyasztás végére jött a csattanó.

erzsebet2.jpg

Bántóan diós íz maradt a számban a teljes adag elfogyasztása után. Volt dió a tésztában, de nem sok, így csak gyanítani tudom, hogy valami diós (mandulás?) aromába lett beáztatva a tészta. Lehet hogy sokan szeretik így, nekem nem jött be.

A hab mennyisége és állaga jó volt, a tetejére szórt mandula, csak rájátszott az erős mellékízre. Csak az adag normális mérete miatt nem kapott rosszabb pontszámot.

Jó somlóizást!

Ár: 890 Ft

Értékelés: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://somloiteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7116657900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása