Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Utolsó kommentek:

Grabb 2024.01.15. 23:23:25

@P806: Kár kötekedni, nem létezik olyan nyelvtani szabály, miszerint csak ez volna a helyes (amúgy a „várat”-ra is lehet másik szófajt és jelentést találni, úgyhogy ez végképp nem érv), legföljebb ez a gyakoribb, és ezért megszokottabb a fülnek/szemnek.

Bejegyzés: Szép és jó somlói - Bányató Vendéglő, Székesfehérvár

P806 2024.01.15. 08:14:15

A magyar tárgyas ragozásban: vár - várat ...

Nem pedig várt.

Az egy befejezett cselekvés: valaki várt valakire vagy valamire.

Bejegyzés: Szép és jó somlói - Bányató Vendéglő, Székesfehérvár

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2022.03.06. 16:00:06

Két tipp Budapesten:
- Stand25, szerintem és sok ismerős szerint is a legjobb somlói az országban, de ne csak desszertért menj, hanem inkább egy 3 fogásos ebédmenüre, jobban megéri az árát
- Bocadolce, kevésbé ismert zuglói cukrászda, szerintem a második legjobb, de összehasonlíthatatlanul olcsóbb

Bejegyzés: A csokival nem spórolnak - Benevár Étterem, Mátrafüred

Yamaha FJR1300 2021.09.28. 00:41:54

Szerintem ezt fejezd be.Így értékelni valamit....na neee

Bejegyzés: Hozta a kötelezőt - Bécsiszelet Vendéglő, Hengermalom út

A fickó 2021.08.16. 17:02:23

"Két réteggel ki is fújt a galuska rész, nekem hiányzott a "pudingszerű" harmadik réteg."
Nincs pudingszerű harmadik réteg, ellenben van 3 féle piskóta egy diós, egy narancs héjjal aromatizált sima és egy kakaós. Cukrászkrémmel vannak összerakva, rétegenként narancssziruppal megöntözve, dióval meghintve ... A minőségi mazsola és rum még elengedhetetlen.
Ez a narancs darab elég gagyi rajta, a flakonos tejszínhabbal együtt. Bocs.

Bejegyzés: Somlói kehelyben - St.Hubertus Panzió és Étterem

Weißkopf 2021.08.04. 15:49:36

Én a Paulay Ede utcai éttermükben voltam vagy 10 évvel ezelőtt. Hangzatos neveken mikroméretű adagokat szolgáltak fel nem éppen mikroméretű árakon. Never more Vakvarjú!

Bejegyzés: Egy "versenyen kivüli" tétel - Vak Varjú Pest étterem

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2021.08.04. 09:10:58

Mikor Magyarországon vagyok, mindig ellátogatok valamelyik éttermükbe. A Duna-parti csónakház és a Kopaszi gáton álló bisztrójuk helyszín szempontjából is különleges.

Bejegyzés: Egy "versenyen kivüli" tétel - Vak Varjú Pest étterem

desw 2021.08.03. 20:15:30

Mi a 13 ker VakVarjúban voltunk pár éve, és nekünk is nagyon bejött a hely. Klassz kaják és italok voltak, így nem sajnáltuk, hogy az átlagnál drágább. Jó nagy kert, és -- emlékeim szerint -- még előzene (zongora?) is volt.

Bejegyzés: Egy "versenyen kivüli" tétel - Vak Varjú Pest étterem

nyerafidesz 2021.07.25. 06:33:21

Évek óta járok oda. Csak üres gyomorral érdemes menni, mert egyszerűen nem lehet megenni azt a mennyiséget amit felszolgálnak. Ráadásul baromi jó a konyhájuk.

Bejegyzés: Valami pozitivum - A Szűcs Fogadója

A_csendes_többség_tagja 2021.07.13. 04:58:17

@A fickó: Köszi az észrevételt, egyetértek veled. Ha fizetek valamiért, szeretnék minőséget kapni. Nincsenek illúzióim, de ha néhány helyen javulni foga minőség, már megérte a befektetett energia.

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

A fickó 2021.07.12. 22:52:44

@bikmakk: "Azért egy somlói galuskától magas színvonalú gasztroélményt elvárni.... hát hogy is mondjam, enyhén túlzás. Mert ugye a műfaj maga arra lett kitalálva, hogy a konyhai hulladékot újrahasznosítva el lehessen adni (lásd: "hortobágyi" húsos palacsinta)."
A műfaj kurvára nem arra lett kitalálva, egyáltalán nem hulladékokból készül. Egy cukrászipari remekmű, amely nagyon kevés helyen tündököl eredeti kiváló alapanyagokból készült formájában. Sajnálatosan lezüllesztéséhez a hazai közízlés (ízléstelenség) és a pénzsóvárság tette. Gagyi alapanyagokból leegyszerűsítve nyomták a szart a nép meg vette, vitte. Egyébként a hazai kiváló sütemények torták jó (nagy) része porig van alázva, a legtöbb mintegy tartalmi kivonata az eredetinek vagy csak egyszerűen emlékeztet rá külsőleg. :(

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

A fickó 2021.07.12. 10:48:11

Kíváncsi leszek mikor futsz bele használható somlóiba ... nekem még nem igazán sikerült, ezért magam készítem. Olyannyira kedvencem, hogy csakis high-end alapanyagokat használok hozzá. Amúgy egy jól elkészített somlói egyáltalán nem édes típusú desszert. Gyakorlatilag mindent túltolunk cukorral és ez szomorú. :(

Bejegyzés: Mindenki másképp csinálja - Bandula Kisvendéglő

A_csendes_többség_tagja 2021.07.06. 19:54:33

@FreeWriter: Ez egy elég béna komment lett a részedről. Én is fogyasztottam mást otrr, jó volt, de nem ez a blog témája. Biztos vagyok, hogy Te sem vagy képes megtenni mindent, így maradjunk a tényeknél. Azt látom, hogy a fikázás a többségnek jól megy, ebben mi magyarok nagyok vagyunk.

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

FreeWriter 2021.07.06. 19:30:15

Ez nagyon béna bejegyzés lett. Eleve ki az aki nem tud megenni egy somlóit? A Kornélia meg eleve nem cukrászda, ahol egyébként nem főznek rosszul.

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

A_csendes_többség_tagja 2021.07.06. 14:38:42

bikmakk: Az eszmefuttatásod alapján a blog-ok 80-90 %-a felesleges. Egyéni véleményt tükröz, olyan dologról, helyről szól, amit sosem fogsz meglátogatni, ugyanaz a téma 4-5 blogban feltűnik, stb.
A blogolás az én szememben egy sima szabadidős tevékenység, ami jellegéből adódóan, kikapcsolódás, időtöltés, stb. Nem az abszolút igazság megosztása, azt meghagyom a vallásoknak és a pártoknak.
Mivel nem kötelező olvasni - Te mégis megtetted - így talán mégsem felesleges. Mindenesetre nem elvárások miatt kezdtem bele, így még egy darabig folytatom.
Sajnálatomra a Romana regényújságot nem ismerem, így arra nem tudok reflektálni.

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2021.07.06. 14:31:00

Azért egy somlói galuskától magas színvonalú gasztroélményt elvárni.... hát hogy is mondjam, enyhén túlzás. Mert ugye a műfaj maga arra lett kitalálva, hogy a konyhai hulladékot újrahasznosítva el lehessen adni (lásd: "hortobágyi" húsos palacsinta). Ezzel nem azt mondom, hogy ebben a konkrét esetben hulladékot ettél (bár, ha az adag akkora, hogy a fele a szemétbe megy, akkor még az is lehet, hogy nem megy a szemétbe és másnak is eladják ugyanazt), de szerintem feleslegesen blogolsz róla... valahogy olyan, mintha egy Romana regényújság cselekményéd elemeznéd időmértékes versben.

Bejegyzés: Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar
süti beállítások módosítása