Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban

Egy félresikerült rendelés - Kornélia Grill&Bar

2021. július 06. - A_csendes_többség_tagja

Kezdjük az alacsony pontszám okával, az adag nagyságával. Itt is beleestek abba a tipikus hazai vendéglátós hibába, miszerint a nagy adag az amit a vendég mindig is elvár. Biztos sokaknak ez fontos, nekem nem. Számomra az ízek, az összhatás és a minél kevesebb maradék  fontosabb. Ha lett volna az a sokak szidott ázsiai ételfotó az étlapon, biztos hogy nem rendelek. Így a fele ment a békéscsabai bár szemetébe - sajnos.

kornelia5.jpg

A desszertnek adott főfogással voltak más teljesen szubjektív problémáim is. A tál nagy része, kockára vágott piskóta tésztát és pudingos réteget tartalmazott, egymástól teljesen függetlenül. Az adaghoz a csokikrém kevés és édes volt számomra, amit a rászórt mazsola csak fokozott.

A tészta elemeinek íze egyenként jó volt, de hiányoltam a kakaós részt és az egybedolgozást. Nekem nem jött be a kockára vágott tészta koncepciója sem.

kornelia3.jpg

A hab viszont jó ízű és az adaghoz illő mennyiségű.

kornelia1.jpg

A fenti képen talán érzékelhető a tészta túlsúlya. Éhes nem maradtam, de hiányérzetem maradt. Néha a kevesebb jobb.

Jó somlóizást!

Ár: 980 Ft

Értékelés 4/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://somloiteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1116612566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2021.07.06. 14:31:00

Azért egy somlói galuskától magas színvonalú gasztroélményt elvárni.... hát hogy is mondjam, enyhén túlzás. Mert ugye a műfaj maga arra lett kitalálva, hogy a konyhai hulladékot újrahasznosítva el lehessen adni (lásd: "hortobágyi" húsos palacsinta). Ezzel nem azt mondom, hogy ebben a konkrét esetben hulladékot ettél (bár, ha az adag akkora, hogy a fele a szemétbe megy, akkor még az is lehet, hogy nem megy a szemétbe és másnak is eladják ugyanazt), de szerintem feleslegesen blogolsz róla... valahogy olyan, mintha egy Romana regényújság cselekményéd elemeznéd időmértékes versben.

A_csendes_többség_tagja 2021.07.06. 14:38:42

bikmakk: Az eszmefuttatásod alapján a blog-ok 80-90 %-a felesleges. Egyéni véleményt tükröz, olyan dologról, helyről szól, amit sosem fogsz meglátogatni, ugyanaz a téma 4-5 blogban feltűnik, stb.
A blogolás az én szememben egy sima szabadidős tevékenység, ami jellegéből adódóan, kikapcsolódás, időtöltés, stb. Nem az abszolút igazság megosztása, azt meghagyom a vallásoknak és a pártoknak.
Mivel nem kötelező olvasni - Te mégis megtetted - így talán mégsem felesleges. Mindenesetre nem elvárások miatt kezdtem bele, így még egy darabig folytatom.
Sajnálatomra a Romana regényújságot nem ismerem, így arra nem tudok reflektálni.

FreeWriter 2021.07.06. 19:30:15

Ez nagyon béna bejegyzés lett. Eleve ki az aki nem tud megenni egy somlóit? A Kornélia meg eleve nem cukrászda, ahol egyébként nem főznek rosszul.

A_csendes_többség_tagja 2021.07.06. 19:54:33

@FreeWriter: Ez egy elég béna komment lett a részedről. Én is fogyasztottam mást otrr, jó volt, de nem ez a blog témája. Biztos vagyok, hogy Te sem vagy képes megtenni mindent, így maradjunk a tényeknél. Azt látom, hogy a fikázás a többségnek jól megy, ebben mi magyarok nagyok vagyunk.

A fickó 2021.07.12. 22:52:44

@bikmakk: "Azért egy somlói galuskától magas színvonalú gasztroélményt elvárni.... hát hogy is mondjam, enyhén túlzás. Mert ugye a műfaj maga arra lett kitalálva, hogy a konyhai hulladékot újrahasznosítva el lehessen adni (lásd: "hortobágyi" húsos palacsinta)."
A műfaj kurvára nem arra lett kitalálva, egyáltalán nem hulladékokból készül. Egy cukrászipari remekmű, amely nagyon kevés helyen tündököl eredeti kiváló alapanyagokból készült formájában. Sajnálatosan lezüllesztéséhez a hazai közízlés (ízléstelenség) és a pénzsóvárság tette. Gagyi alapanyagokból leegyszerűsítve nyomták a szart a nép meg vette, vitte. Egyébként a hazai kiváló sütemények torták jó (nagy) része porig van alázva, a legtöbb mintegy tartalmi kivonata az eredetinek vagy csak egyszerűen emlékeztet rá külsőleg. :(

A_csendes_többség_tagja 2021.07.13. 04:58:17

@A fickó: Köszi az észrevételt, egyetértek veled. Ha fizetek valamiért, szeretnék minőséget kapni. Nincsenek illúzióim, de ha néhány helyen javulni foga minőség, már megérte a befektetett energia.
süti beállítások módosítása